Palet din plastic sau palet din lemn?

Alegerea este adesea dificilă pentru multe companii.

Paleții din plastic sunt, după paleții din lemn, cei mai utilizați în sectorul transporturilor și exporturilor. Atât paleții din lemn cât și paleții din plastic au propriile avantaje și dezavantaje când vine vorba de preț, siguranță, durabilitate, greutate sau capacitate de încărcare.

Paleții din plastic sunt la fel de rezistenți precum paleții din lemn. De cele mai multe ori intensitatea transportului și procesul logistic vor determina alegerea între un palet din lemn sau un palet din plastic.

palet negru plastic

Care sunt avantajele paleților din plastic?

 1. Compus din materiale reciclate sau materiale care îndeplinesc cerințele, paletul din plastic reprezintă un suport de încărcare sigur și durabil pentru toate tipurile de bunuri.
 2. Paletul din plastic este deosebit de potrivit pentru spitale sau medii farmaceutice, pentru industria alimentara, necesitând o igienă specială.
 3. Mai ușor decât un palet de lemn, paletul din plastic suportă, de asemenea, sarcini mai mari de până la 5.000 kg.
 4. Când vine vorba despre îndeplinirea anumitor standarde de igienă în timpul transportului și depozitării, paletul din plastic (din polietilenă de înaltă densitate) este fără discuții varianta cea mai bună. Acest tip de plastic nu absoarbe umezeala și, prin urmare, este relativ ușor de păstrat curat și fără germeni. Nu întâmplător paleții fabricați din acest material sunt denumiți paleți igienici EURO H1, fiind un etalon al igienei.
 5. Spre deosebire de europaletul din lemn, paletii din plastic nu trebuie să îndeplinească standardele ISPM 15.

paleti plastic verzi

Care sunt avantajele paleților din lemn?

 1. Paleții din lemn sunt, în general, mai ieftin de cumpărat decât paleții din plastic, datorită materialului, volumului și metodei de producție.
 2. Disponibilitate și diversitate. Fiind o gamă mai largă înseamnă că disponibilitatea constantă a pieței și diversitatea ofertei sunt în favoarea paleților din lemn.
 3. Durată de viață mai lungă. Produsul în sine a fost mult optimizat și sunt disponibile și multe produse complementare, în special extensii pentru paleți.
 4. Posibilitate de reparație. Ceea ce extinde ciclul de viață în caz de deteriorare. Acest lucru nu numai că reduce costurile, ci și minimizează impactul asupra mediului.

 

Așadar, într-un final, alegerea materialului depinde de industria în care operează fiecare companie și de modul în care folosește paletul. Alege ceea ce ți se potrivește mai bine!

Tags:

   Bursa de paleti
   Logo
   Resetează parola
   Shopping cart